Waarom teveel eten

Eten en drinken uit verveling – hoe wordt je dik

eten vanwege verveeling

 

Je werk zit erop, je bent nog lang niet moe omdat het werk niet het uiterste van je heeft gevraagd. Eigenlijk zou je veel liever ook iets anders met je leven doen als elke dag weer naar je stomme baan te gaan. Je bent wel moe, maar meer aan spanning/ontspanning toe. Even een heerlijke horror, drama of actiefilm opzetten, snacks erbij en een calorierijk drankje en de verveling is van je afgespoeld.

Over de drankjes zal ik het trouwens gauw hebben, die zijn merendeels meer boosdoeners voor overtollig vet als eten. Maar zoals gezegd, dit later.

De weekenden zijn helemaal vervelend. Omdat je baan niet echt veel denkwerk van je vraagt en je huishouden best op rolletjes loopt heb je weinig te doen. Keer naar de dierentuin met de kids of een avondje kroeg maken je even blij, maar je kan niet elk weekend iets bijzonders doen.

Dus opstaan, even extra klusjes in huis en dan….? Misschien werk je je verplichte familiebezoekjes af of plak je je foto’s eindelijk in. Foto’s inplakken is wel echt het laatste redmiddel om je bezig te houden lol. Wat doe je echt? Lekker hangen. Wat is lekker hangen zonder snacks?

Nu kan ik erover door gaan wat je met je weekenden kan doen, maar ik wil op zich even onder aandacht brengen wat je met je hele leven kan doen. Je baan is leuk om geld binnen te krijgen, maar om van je hobby je baan te maken geeft extra bevrediging. Dit durft niet iedereen, maar is wel een leuke optie.

Je baan is je baan, zoek een hobby. Zelf groentes en kruiden kweken is erg bevredigend en kost weinig tijd. Zelf doe ik dat ook, maar de meeste tijd star ik naar de kleine plantjes die uit de zaadjes zijn ontstaan en stel mij alvast voor hoe het in mijn gerechten smaakt. Dit is natuurlijk niet voor iedereen leuk, maar wel een goed voorbeeld om je tijd nuttig en leuk te besteden, anders als etend voor de TV.

TV kijken is niet slecht, ook een hobby van mij, ik ben super dol op horror films. Ik kijk er het liefst dan ook elke dag een of twee ervan, alleen snack ik anders. Het verschil zit hem daarin dat ik niet op de bank hang uit verveling, in tegendeel ik kom elke dag uren te kort en dan werk ik niet eens buitenhuis, ik ben huismoeder. Ik geniet van elke minuut van mijn dag, zelf (dan wel achteraf) van mijn af en toe vervelende pubers en veel energie vragende man.

Ik eet dus niet uit verveling, maar maak bewust iets lekkers voor mij klaar, wat mijn lichaam alleen maar aanspoort om meer vet te verbranden, zelfs tijdens het stil zitten.  Daarover later meer. Voor nu, bedenk dat je leven geen routine is die je moet afwerken, bedenk dat je soms dan wel werkt voor het geld, maar met de rest van je tijd kan doen wat jij wilt. Ben je gefrustreerd heb je nergens zin in en verdoof je het gevoel van verveling met hapjes en gewoon hangen op de bank.

Ga ervoor, je leeft maar een keer. Wat moet dat moet, zoals werken, maar verknal je leven niet, je krijgt geen nieuw leven zoals in de meeste spelletjes. Dit is wat je hebt, maak er iets van. Er is geen reset knop ergens, ongezond leven verkort je leven. Niet alleen verkeerd eten , maar ook verkeerd denken helpen niet om van het ene leven wat je hebt een gelukkig leven te maken.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.