Waarom teveel eten

Eten en aankomen uit eenzamheid

eten uit eenzaamheid

Eenzaamheid kent meerdere vormen. Eenzaam alleen of eenzaam in de massa zijn de basis vormen ervan. Eenzaam omdat je geen partner hebt, niet de juiste vrienden of geheel geen vrienden, omdat je met je familie geen contact hebt of iedereen al dood is. Eenzaam omdat je collega’s je niet de nodige aandacht geven of je juist negeren of pesten, eenzaam omdat je geen geld of lef hebt om uit te gaan.

Maar je kan ook eenzaam zijn, als je omringt bent door veel mensen. Je bent misschien iets anders, hebt andere hobby’s of  voelt je door welke reden dan ook onbegrepen. Onzekerheid en het gevoel dat je in deze wereld niet thuishoort zorgen ervoor dat je vrienden wordt met voedsel of drank. Bij sommigen zijn het zelfs drugs in welke vorm ook, maar ik wil het nu voornamelijk over troosteten en frust eten hebben.

Lekker eten, chocolade, ijs, chips, maar ook gewoon eten geven je dan een fijn gevoel. Je koestert het eten en je voelt je gekoesterd door het eten. Voor een klein moment voel jij je bijzonder, je lichaam en geest zijn ineens het belangrijkste op de wereld. Natuurlijk weet je dat dit geen oplossing is, maar het voelt toch zo superfijn.

Omdat mensen dit weten ontstaan ook vaak problemen als boulimia. Als het fijne gevoel is uitgewerkt, bedenk je ineens dat het niet goed is voor je figuur, dus hup naar de WC en uitspugen maar. Daarnaar voel jij je nog ellendiger. Ook lijd je lichaam eronder.

Nu kan ik niet uitgebreid erover doorgaan hoe je eenzaamheid kunt behandelen, maar een ding kan ik wel stellig beweren: het begint bij het houden van jezelf.

Als je niet van je zelf kan houden kan ook niemand anders van je houden. Jij bent uniek als persoon en er zijn zat mensen in de wereld die dit zien en waarderen. Maar het begint er altijd mee dat JIJ van JEZELF houdt. In het tijdperk waarin wij nu leven kunnen wij gelijken van ons via internet vinden. Samen sta je sterk. En zodra jij je een keer zeker voelt ga je dat uitstralen naar je collega’s familie en vrienden  en als bij toverslag ontvang je meer waardering.

Eenzaam omdat je geen partner hebt is bijna hetzelfde, maar ook heel erg anders. Je kan nog zo verlangen naar een partner, maar ook hier geldt, als je niet van jezelf houdt, vind je NOOIT de perfecte partner. Eindeloos eten veranderd daar niets aan, verergerd het alleen maar. Volg een cursus, sluit je aan bij bij jouw passende groepen, bekijk het leven eens positief, vergeet het verleden en je toekomst kan ontstaan.

Jij bent bijzonder zoals je bent. Je uiterlijk toont je innerlijk. Je verkijkt je vaak op je spiegelbeeld. We hoeven niet allemaal op barbiepoppen te lijken. Wees uniek, wees jezelf, wees trots op wie je bent. Barbiepoppen hebben wij zat, maar iemand als jouw veel te weinig. Recht je schouders en laat zien hoe bijzonder je bent. Hou van jezelf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.