Gezond eten

Natuurlijk slank zonder dieet

natuurlijk slank

Zoals deze giraf eruit ziet zou je in het echt nooit meemaken. Dieren in het wild leven op een natuurlijk eetpatroon. Ook moeten zij bewegen om aan voedsel te komen. Wilde dieren leven om te overleven en zijn nooit dikker als ze horen te zijn. Als ze te dun zijn, zijn ze ziek of is er geen voedsel te vinden.

Wij mensen zien er wel vaak zo uit. Puur omdat wij teveel, verkeerd en bewerkt voedsel eten. Ook hoeven wij niet veel te bewegen voor het eten, wij halen het in de supermarkt, koken een beetje of bestellen kant en klaar voedsel. Snacks zoals chips, snoep of calorierijke drankjes zijn niet meer weg te denken. Wij proberen wel zoveel mogelijk light producten en vetarm voedsel te gebruiken, maar daar zitten weer andere gifstoffen in.

Natuurlijk slank zijn zonder dieet is mogelijk. Wij moeten dan wel gezond en natuurlijk eten. Bewegen in de frisse lucht is niet eens moeilijk, als je creatief bent. Zie daarvoor mijn artikel over de groene tegels. Als wij een voorbeeld aan de wilde dieren nemen, eten en bewegen wij natuurlijk. Zelf koken met verse ingrediënten en kruiden naar behoefde van het lichaam, lijkt onmogelijk, maar is het zeker niet.

Meestal zijn wij erg druk en eten wij snel snel iets om van het hongergevoel af te zijn. Soms eten wij puur omdat wij zin in eten hebben, trek in van alles, maar geen honger. Dan zijn er ook de keren, dat we eten om ons geestelijk beter te voelen. Daar zijn veel redenen voor, stress, pech in de liefde, jezelf niet leuk vinden zijn er een paar voorbeelden van.

Ga eens de tijd nemen om gewoon naar je lichaam te luisteren. Waar je trek in hebt is vaak wat je nodig hebt. Toch is het in de vorm dat je het voor je ziet niet altijd wat je lichaam bedoelde. Stel je hebt trek in een karbonade met  gebakken aardappelen en groente in roomsaus. Hier schreeuwt je lichaam dus om eiwitten en kolenhydraten. Je geest bedenkt de roomsaus en het vet erbij. Je hebt zoveel trek, dat je een spoelmiddel en smaak nodig hebt om zoveel mogelijk naar binnen te krijgen, dat is de room en vet.

Je lichaam is dus echt aan bepaalde voedingsstoffen toe. Maak een sla met yoghurt en/of  kwark, kruiden erbij, gril de karbonade en pof de aardappelen. Wedden dat je tijdens het eten net zo bevredigd raakt als dat je de roomsaus en het vet had gebruikt? Wedden dat je na deze maaltijd minder behoefde hebt om later te snakken, als je zou hebben met de roomsaus? Dat komt omdat je behoeftes zijn bevredigd zonder ingrediënten die je niet nodig had.

Denk nu niet dat vet slecht is, soms vraagt je lichaam daar ook met luide stem om. Denk daarbij aan patat met mayo, frikandel special, chips en taart. Als je daar trek in hebt, en dan bedoel ik extreme trek, geen lekker trek, heeft je lichaam vet als brandstof nodig. Lekker trek is trouwens vaak gewoonte of zoeken naar bevrediging van de geest. Eet in het geval van behoefde aan vet noten of avocado, gemengd in sla of verwerkt in de hoofdmaaltijd. Je lichaam is tevreden en je hebt zelfs het idee dat je al een extra snack had.

Hier gaat het ook bij het Zelfslank Plan om. Natuurlijk eten en het onbedwingbare gevoel van “ik moet snakken” verslaan. Gezond en natuurlijk eten zonder honger en zonder dieet. Zwaar trainen en fitnessen hoeft niet omdat je lichaam de juiste, voor hem nodige voedingstoffen nuttigt en niets meer.  Bewegen is wel nodig om gezond te zijn en te blijven, maar mag leuk zijn. Leuke bewegingstips, die niet lijken op  inspanning zal ik hier nog vaak neer zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.