Waarom teveel eten

Bord leegeten – Goed of Slecht voor de Figuur?

bord leeg eten of niet

Vroeger bij de ouders aan tafel moesten wij ons bord altijd leegeten. Dit had weer veel met de opvoeding van onze ouders te maken. Veel ouders hebben dan ook tijden mee gemaakt, waar voedsel schaars was, vanwege de oorlog of  werkeloosheid. Al zaten wij nog zo vol of lusten wij het niet moesten wij opeten.

Nu is het vaak andersom, wij scheppen nog een keer op, maar zelfs dan moet het bord leeg. Het bord leegeten is echt aangeleerd. Eten hoort een mooie bezigheid te zijn, geen verplichting. Een goede spreuk van mij: verlaat het verleden, ga naar het heden en je gaat een mooie toekomst tegemoet.

Maar om terug te komen op het thema, is het nu goed of slecht voor je figuur om je bord leeg te eten? Eigenlijk eerlijk weet ik dat niet zeker. Eet jij je bord leeg ben je misschien klaar voor de rest van de dag met eten, je voelt je immers misselijk, maar aan de andere kant wordt je maag groter door gedwongen door te eten.

Veel mensen die extreem dik zijn laten hun maag verkleinen om af te vallen. Dooreten zou de maag vergroten. Oké in begin van het dooreten doet je maag pijn, maar even doorzetten en je maag rekt mee. De maagverkleining heeft dan weinig zin, en je bord leeg eten ook niet. Je maag is flexibel en past zich altijd aan je eetpatroon aan.

Zelf houd ik het erbij, ben ik zat stop ik. Al is maar een kruimel die ik overlaat op mijn bord, laat ik hem toch liggen. Vol is vol en klaar. En een keer goed vol, hoef ik ook niet meer te snakken. Maar stel je gaat voor een voorgeschreven eetpatroon, waarbij je alles moet opeten om aan alle vitamines te komen. Dus wat is wijs? Bord leegeten of restje laten staan? Oordeel zelf. laat je mening hier achter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.