Lichaamsbeweging

Fit en slank door groene tegels schoon te maken

groene tuintegels

Een leuke oefening  om je lichaam in vorm te brengen is het schoonmaken van de groene tegels in de tuin of op het balkon. Wel is het belangrijk om het goed te doen. Nu is tuinieren toch al een goede bezigheid om de stofwisseling te verhogen, maar als daarbij de spieren ook nog eens getraind worden is het natuurlijk helemaal leuk.

Azijn is een snelwerkend middel om groene aanslag van de tegels te verwijderen. Het doodt ook nog eens het onkruid wat tussen de tegels zit.Gewoon in een spuitbus of een gieter met kleine gaatjes vullen met de azijn (schoonmaakazijn, gewone azijn, alles kan) en op de tegels spuiten/gieten. daarna met een borstel goed verdelen  en in de poriën van de steen borstelen. Voor het onkruid ga je de azijn gewoon langs de randen van de tegels zo uit de fles aanbrengen. Azijn is goedkoop, wees niet zuinig, maar let erop dat je geen wortels van planten raakt die je wilt behouden.  De azijn moet 48 uur de tijd krijgen om zijn werk voledig te doen. Let dus erop dat je deze werkzaamheid alleen doet als het 2 dagen droog blijft.

Nu de oefening

Op zich kan je de hele tuin in grote stukken doen, maar wij willen dus even meer bewegen. Dus als je grote tegels hebt een tegel per keer en als je kleine tegels hebt, 4 of 8 in een keer.

Ga voor elk stuk wat je wilt inspuiten door de knieën, hurken dus, de fles azijn in de ene hand, de borstel in de andere. Misschien kennen jullie de film Karate Kid. Wie die film kent, begrijp direct waar ik naartoe wil. Opstaan, je hele lichaam streken en dan het volgende stuk op dezelfde manier behandelen. Wissel na 4 keer de borstel en de spuitfles van de ene naar de andere hand.

Hurken, beide armen bewegen, opstaan, lichaam streken , dat is alles, maar erg effectief.  Je houdt er ook nog een fijn gevoel aan over, omdat je tegels mooi zijn en je lichaam hierdoor meer energie verbruikt.

Buiten werken verhoogt de calorieën behoefde, je voelt je hongeriger, geef daar gerust aan toe, je hebt het verdiend. Het extra eten gaat dan in de spieren zitten, niet in de vet cellen.

gratis hulp bij het afvallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.