Mentaal afvallen

Iedereen kijkt naar je en lacht

iedereen kijkt naar jouDe lente is er, je gaat de stad in om op een terrasje lekker van de zon  te genieten of je gaat een dagje uit ergens in een pretpark of dierentuin. Je trekt je mooiste lentekleren aan, warm maar toch zomers en merkt dat de helft ervan niet meer past.

Je gevoel van eigenwaarde krijgt op dit moment al een knak. Na lang zoeken vindt je iets wat past en mooi uitziet, maar de schade is er al. Het dagje uit heeft een schaduw. Je denkt dat iedereen naar je kijkt en je uitlacht. Dit is niet zo, ieder mens wat je tegenkomt heeft of dezelfde problemen of andere problemen. Sommige genieten gewoon van het zonnetje en oordelen geheel niet.

Al weet je dit, je voelt je ongemakkelijk en gaat toch op stap. Je gaat wel met een gevoel van aanval en verdediging. Oké je bent aangekomen, zowat, heel veel andere mensen ook. Je denkt dat iedereen naar je kijkt en lacht, maar misschien doe jij dat juist. Zoek je niet bewust of onbewust mensen die minder mooi als jou zijn ? Kijk jij niet zittend op het terrasje naar mensen en oordeel je erover?

De stille angst in jezelf schreeuwt om bevrediging. Als je anderen afkeurt en erom lacht ben je zelf minder slecht. Niet doen. Geloof mij veel kijken er niet eens naar hoe jij er uit ziet. Alleen die die zich zelf minder voelen zoeken naar mensen die nog minder zijn. Ook met een maatje meer ben je mooi. Maar daar geloof je op dit moment niet in. Je ziet alleen je slechte kanten. NIET DOEN.

Geniet nu eens gewoon van het mooie weer, maatje meer of niet, jij bent jezelf nog. Jij bent een schitterend mens, zolang je maar niet bang bent dat je afgaat, dat mensen naar je kijken en je uitlachen. Dat is zelden zo. De meesten hebben zo hun eigen gedachten en jij bent wel de minst belangrijkste persoon in hun zorgen wereldje.

Als iemand jezelf kan aanklagen, dan alleen jezelf, maar dat is ook nergens voor nodig. De winterspek raak je zo kwijt met een serieus levensstijl en de winterspek zal dan NOOIT terugkeren. Ga ervoor, je kan het. Geniet van het leven, je bent mooi en bijzonder.

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.