Lichaamsbeweging

Mooi weer – bewegen in de frisse lucht

afvallen door buiten te bewegen

Het is al vrij vroeg in het jaar schitterend weer, tijd voor buitenbezigheden, die voor een gezonde eetlust en een goed geregelde stofwisseling zorgen.

In het bos wandelen met of zonder hond, skaten, rolschaatsen of gewoon een eindje door de natuur fietsen, alles kan, alles mag. Lopend of met de fiets naar je werk, de auto zo vaak mogelijk laten staan is veel leuker en vooral heel wat efficiënter met mooi weer. Je krijgt een geluksgevoel omdat je vrij bent, je eens kan voelen met je omgeving en het voorjaar zorgt er automatisch voor dat je eigen lichamelijke energiekachel harder brandt. Geniet van het mooie weer, grijp elke kans op bewegen in de frisse lucht.

Wisten jullie dat tuinieren net zo effectief is als sporten? Ongemerkt en met veel plezier je lichaam trainen. Mentaal heeft het ook een positieve invloed, plus je mag gerust meer eten omdat bewegen in de frisse lucht je calorieën behoefde verhoogd. Al, dat ramen en deuren weer open mogen, dat de frisse lucht vrije toegang heeft in je huis, laat je dieper en vrijer ademen. De verkoudheids-virussen verdwijnen uit het huis en de winterdepressie moet ook het veld ruimen.

Bewegen in de frisse lucht maken dus je lichaam en je geest erg blij. Je krijgt meer trek in licht voedsel, de zware winterkost hoeft immers niet meer. Het oerinstinct van het lichaam om vooral zwaar te eten als het koud is, om vet te kweken tegen de kou, heeft nu nog weinig nut, zelfs als het straks weer eens regent of ietsje kouder wordt. Het is wel natuurlijk nog lang geen zomer, dus geniet van het zonnetje, maar zak niet in als de april doet wat die wil.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.