Lichaamsbeweging

Afvallen – De Kracht van Water

bewegen in water is gezondDe kracht van water kan volop benut worden bij het afvallen. Water binnen ons lichaam en buiten ons lichaam heeft veel positieve eigenschappen en is een excellent hulpmiddel om ons lichaam in vorm te krijgen.

Water is een natuurlijk product van onze aarde en is in veel gevallen gratis te verkrijgen. Oké de water uit onze kraan moeten wij bij het waterbedrijf afrekenen, maar er zijn wel enorm veel natuurlijke bronnen ervan. Het water uit onze kranen is net zo goed als het water in flessen uit  de supermarkt. Het geeft gewoon een luxe gevoel gebotteld water te drinken.

Het drinken van water zorgt voor een goede afvoer van giftstoffen uit ons lichaam. Dat is zeker erg belangrijk als je wilt afvallen. In vet cellen worden ook voor het lichaam minder goede stoffen opgeslagen. Als wij afvallen worden deze gifstoffen vrijgelaten.Veel wat wij eten bevat onnatuurlijke ingrediënten. Kleurstoffen, chemische toevoegingen die iets houdbaar maken of mooier laten uitzien zijn maar enkele voorbeelden ervan. Natuurlijk eten, verse producten gebruiken, zelfs groentes en kruiden kweken zijn goede opties om veel gezonder te eten.

Water drinken een half uurtje voor de maaltijd zorgt ook nog eens voor een voller gevoel, waardoor tijdens de maaltijd wel het nodige, maar niet overdreven, gegeten wordt. De geuren en soms het uiterlijk van het eten zetten ons vaak tot een heethonger aan. Gezien de geuren al bij het koken vrijkomen, gaan je hersenen en je emoties besluiten om heel veel te eten. Met het glas water in de buik is dat dus bijna onmogelijk.

Maar water kan nog veel meer. De kracht van water helpt je lichaam ook van buitenaf bij het afvallen. Lichamelijk zoals ook geestelijk. Er bestaan heel veel watersporten. Dit is niet voor niets. In het water voelen wij ons anders. Wij beleven ons lichaam anders. Waterballet is dan ook heel anders voor je lichaam als gewoon ballet en dat is met alle sporten die ook in het water kunnen zo. Als je gedeeltelijk in het water staat is het heel zwaar om je te verplaatsen. Je bovenlichaam is vrij, maar je onderlichaam ervaart een ander soort zwaartekracht. Als je hele lichaam in het water is, is het even wennen, maar voel jij je ineens vrij. Je anders voelende zwaartekracht  geeft je een lenigheid die buiten het water onmogelijk is.

Bewegen in het water vergt veel energie van ons hele lichaam. Of nu gedeeltelijk in het water of geheel, je lichaam gaat anders met energie om, je spieren worden anders gebruikt en je bloedsomloop en hormoonhuishouding functioneren ineens anders. De kracht van het water wordt jouw kracht die je lichaam en geest helpen bij het afvallen. Bij het zwemmen worden alle spieren ineens gebruikt, bij het lopen in water ervaar je krachttraining en Cardio ineens, zonder er op dit moment veel van te voelen. In begin zal je de volgende dag wel enige spierpijn voelen, neem het als een teken dat je goed bezig bent. Maar ook gewoon spelen en plezier hebben in water helpt je lichaam en je geest.

Ik denk dat je het afvallen met de kracht van water bijzonder kan waarderen als het zwemweer weer is aangebroken of als er hittegolven zijn en het water de enige plek is die nog aangenaam voelt. Succes en veel plezier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.