Ontspanning

De invloed van de ijstijd op ons levensstijl

holbewoner kiest voor levensstijlHeel vroeger bestonden er ook al vegetariërs. Groepen oermensen die alleen fruit , granen en groente aten. Er bestonden toen al zoveel verschillende groepen mensen als nu, min of meer. De ene groep at alleen vlees, de andere was erg kieskeurig,

Alle groepen verzorgden hun levensbehoeftes wel in groepsverband. Wat ik al eerder zei een goede levensstijl is iets wat je met allemaal kan doen die in je huis leven. Diëten deden ze niet. Uiteraard niet, want het was leven en overleven. Keuzes waren er alleen in wel vlees of geen vlees eten.

Bewezen is dat tijdens de ijstijd veel groepen zijn uitgestorven. Dit waren voornamelijk de groepen die geen vlees aten. Ik heb niets tegen vegetariërs. Zo gaaf dat ze het leven van de dieren boven hun behoeftes stellen. In de meeste levensstijlen ontvangen ze dan ook de nodige aandacht en er zijn overal altijd ook recepten zonder vlees te vinden.

Toch is het dus zo dat de evolutie alleen die heeft laten overleven, die vlees aten. Er is een rangorde in de voedselketen. De voedselketen mag nooit onderbroken worden, want dan ontstaan er ongewenste mutaties. Uiteraard is het jammer dat dieren het leven laten voor onze behoefde, maar dat is overleven dus. Het is natuurlijk leuker als de dieren een gelukkig leven hadden als dat ze samengeperst ellendig vegeteerden.

caveman Een oermens zou dood gaan aan het bewerkte voedsel wat wij nu eten. Ook valt de beweging weg, want wij kunnen eenvoudig via de telefoon ons eten bestellen als wij dat willen. De oermens moest uren en mijlen rennen ervoor. Honger hebben was normaal.

De ijstijd zorgde er ook voor dat dinosaurussen verdwenen. Deze grote dieren konden een heel gezin een maand voeden. Tegenwoordig zit dat anders.  Aan de andere kant hebben wij nu vrieskisten en vroeger kon vlees alleen gedroogd worden.  Zo ver weg, toch nog aanwezig. De ijstijd heeft wel degelijk veel invloed op ons huidige leven.

Categorieën:Ontspanning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.