Ingrediënten

Groene kruiden- Salie

groene kruiden helpen bij het afvallenHet belang van groene kruiden wordt vaak overschat, maar ook vaak onderschat. Zo heeft rozemarijn de eigenschap om rustgevend te werken, zelf een positieve invloed te hebben op de bloeddruk.

Salij was vroeger het middel welk de tanden bevrijde van vervelende bacterie. Tandpasta was een onbekend fenomeen.  Kauwen op salie en peterselie waren de meest bekende tandverzorgingen. Uiteraard konden ze toen al uit hout een soort tandenstoker maken, al zaten de splinters enorm vaak vast in het tandvlees. Op peterselie knabbelen was voor de frisse adem, maar op salie kauwen was een ontsmettingsmiddel voor de slijmvliezen in de mond.  Ook is salie een smaakmaker in gerechten, vooral in de Italiaanse keuken, al is salie wel erg dominant in smaak.

Salie heeft een soort antibiotische werking. Voornamelijk op de tanden, maar salie kent meer goede eigenschappen. Zo wie zo vandaag de dag nog zit salie soms in tandpasta en in veel mondwaters waarmee je gorgelt. Dus koop een salie plant, die overwinterd ook nog eens in je tuin, pluk de bladeren en maak er een goed spoelmiddel van voor je keel, tanden en  de gehele mondflora. gebruik het met mate en verstand in je maaltijd, geniet en verzorg jezelf met groene kruiden.

Zelf kweken is ook bijzonder leuk en onderzoeken op internet wat je er nog meer mee kan doen ook. Net als de volgende kruiden die ik nog beschrijf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.