Ingrediënten

Groene kruiden – Rosmarijn

groene kruiden helpen bij het afvallenRosmarijn noemde ik al  in het hier voorafgaande artikel. Dit kruid heeft een positieve invloed op de bloeddruk en het geestelijke welzijn. Ook de longen mogen graag de geur van rosmarijn ruiken.

Heel vroeger gaven geliefden mekaar een tak rosmarijn als teken, dat de geliefde terugkomt. Rosmarijn is erg lekker in ons eten. We kunnen de naalden vermalen en eten, maar merendeels gebruiken wij een takje en eten wij deze niet op. rosmarijn is erg lekker in ovengerechten waar aardappelen in zitten, maar ook een smaakmaker voor elke jus of vleesgerecht.

Om zelf uit te tuin te gebruiken heb je weinig kennis nodig. Rosmarijn is een soort struik die milde winters overleeft. Bij erg strenge winters kan je de plant beter even in een beschermde normaal koele ruimte zetten of binnenhalen. Wat dan normaal in het voorjaar gebeurd, als je de plant binnenhaalt, is een bloemenzee van lichtpaarse kleine bloemetjes. Of buiten of binnen de plant is een plezier voor je oog en je smaak pupillen. Je kan zomaar een takje afbreken, die in je eten doen, maar ook in de aarde stoppen en je hebt gauw een nieuwe plant.

Zoals bij alle kruiden die ik hier beschrijf, er is veel meer informatie te vinden en veel meer inzetmogelijkheden. Kruiden onderzoeken  is een super leuke hobby die je enorm helpt bij je nieuwe levensstijl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.