Ingrediënten

Fruit – Blauwe bessen

blauwe bessenBlauwe bessen staan bekent als de meest belangrijke vitaminebron. Daarom worden ze ook veel gebruikt in smoothies. De meeste blauwe bessen struiken zijn winterhard, tot het zover is dat een Elfsteden tocht echt doorgaat. Dan hebben veel bessenstruiken het zwaar.Dit gebeurd voor ons helaas en voor de bessenstruiken gelukkig niet vaak. Als een struik een paar jaar goed wortels mocht schieten , zit die vast en stevig en geeft veel bessen.

De meet bekende bewerkingen van die bessen, behalve ze zo van de struik eten, zijn jam en siroop. Invriezen kan makkelijk, maar er jam van maken ook. Ook worden deze bessen regelmatig als smaakmaker voor bepaalde vleesgerechten  en wild gebruikt. Voor elk toetje zijn ze een versiering en verrijking van smaak.

Het belangrijkste blijft echter dat ze vitaminebommen zijn en daarom erg gezond zijn en dat er met kleine hoeveelheden al enorme resultaten geboekt worden en dat het makkelijke planten voor elke tuin zijn. In de tuin leveren ze veel vruchten die zo biologisch zijn als de tuinman besluit.

De blauwe bes bestuift zich zelf met hulp van insecten en is daarmee goed voor bijen en hommels. De hele aarde zou ten onder gaan als bijen niet meer bestonden. Een lof dus aan planten die ze lokken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.