Groene Smoothies

Gezond Maaltijdvervanger – Groene smoothies

De basis van groene smoothies

Groene smoothies zijn op dit moment heel erg in. Iedereen die om zijn gezondheid geeft maakt ze regelmatig. De basis ingrediënten zijn groentes, fruit en vocht. Het vocht kan van alles zijn. Water, melk, yoghurt of sap zijn de meest gebruikelijke vochttoevoegingen. Maar ook alternatieve vloeistoffen mogen.

Zoals het filmpje hierboven laat zien, zijn alle ingrediënten eenvoudig in de blender tot een romig drankje om te toveren. Op warme dagen kun je er ijsblokjes bij in doen of bevroren fruit voor extra smaak. Op zich kan er ook suiker of room toegevoegd worden, maar dan ontvangt je lichaam onnodig lege calorieën. In een goede levensstijl moet dat wel mogelijk zijn, maar dan wel met mate. Honing is natuurlijk altijd beter als suiker en geeft ook meer smaak.

Gezonde Groene Smoothies bestaan dus niet alleen uit fruit, maar beginnen vaak met rauwe groentes zoals spinazie, andijvie en broccoli. Je kan eigenlijk van alles wat je in de koelkast hebt erin doen, maar niet alles past even goed bij mekaar. Sommige combinaties kunnen gassen veroorzaken of een te vol buikgevoel. Goede recepten zijn dus aan te bevelen.

Groene smoothies als maaltijdvervanger

Vooral in de ochtend hebben wij vaak weinig tijd om uitgebreid te ontbijten. Toch hebben wij voedingsstoffen , vitamines en mineralen nodig om goed te functioneren. Als wij het ontbijt overslaan zijn wij niet alleen moe, ongeconcentreerd en gauw geïrriteerd, maar doen wij onze stofwisseling ook nog eens geweld aan. Het lichaam begint gelijk alleen op spaarvlam te functioneren en zal elke daarna genuttigde voeding voor het grootste gedeelte in vet cellen stoppen.

Een groene smoothie is gauw gemaakt en bevat alle bouwstenen die wij nodig hebben om de dag met veel elan te beginnen. Ook kost het weinig tijd om smoothies op te drinken, al mag er wel van genoten worden. Ze kunnen ook gelijk voor het hele gezin in een keer gemaakt worden.

Maar niet alleen het ontbijt kan ermee vervangen worden. Ook de lunch of het avondeten. Rauw voedsel eters hebben er de hele dag plezier van, al moeten ze wel af en toe iets eten waarbij ze de tanden moeten gebruiken.  Veganisten zijn ook erg blij met het feit, dat smoothies bestaan.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.