Gratis Lessen

Les 4 – Samen sta je Sterk

samen sta je sterkHoe vaak heb je niet al eenzaam en alleen je eigen maaltijden gegeten, terwijl iedereen rond om je heen de heerlijkste gerechten had. Je was allang blij, dat je iets mocht eten, maar keek met jaloerse ogen rond je heen. Sterker nog, als jij de kok in huis bent, heb je voor iedereen lekker  gekookt en voor je zelf iets van weinig calorieën klaargemaakt. Dat is echt frustrerend dan.

Dat een hongerdieet niet op lange termijn werkt, hadden wij al vastgesteld. Op korte termijn prima, zodat de jurk voor het feest niet knelt, maar dat is dan ook het enige voordeel ervan. Het eenzame eten is nog een reden, waarom diëten nooit lang worden volgehouden.

De perfecte dieetplan is dan ook een gezonde levensstijl. Dit houdt in dat iedereen hetzelfde voedsel kan en mag eten en dat niemand alleen in een hokje zit. De ideale etensstijl zorgt ervoor, dat je ook op feesten met de hapjes mee kan doen en uit eten mag gaan. Samen met je gezin aan tafel en toch je ideale gewicht bereiken. Nooit meer met jaloerse ogen naar het bord van anderen kijken.

Maar nog belangrijker is, dat jij je niet een slachtoffer van je lichaam voelt en open met iedereen over je levensstijl kan praten. Iedereen zal respect voor je hebben en je zoveel mogelijk steunen.

Dit is anders als je op een normale dieet bent. In dat geval kreunen je vrienden en familie vaak omdat ze dat geklaag als zo vaak hebben meegemaakt. Niemand heeft zin om wortelen neer te zetten op een feest, special voor jou. De meesten zullen echter geïnteresseerd raken in je recepten, als ze je nieuwe stralende Ik zien en zelf eventueel een of ander willen uit proberen.

Mijn laatste tip in deze les is: Zoek mensen die precies dezelfde levensstijl als jou hebben gekozen. Type bij googel je gekozen levensstijl in en je komt op veel forums en facebook pagina’s terecht. Community’s zijn schitterend en je voelt je er gauw thuis.  Met deze mensen kan je tips uitwisselen, recepten vergelijken of gewoon luisteren naar wat ze vertellen, mocht jezelf niet zo’n prater zijn. Samen sta je Sterk, steun je mekaar en breng je mekaar regelmatig op briljante ideeën.

snel aan de slag

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.