Groene Smoothies

Smoothie’s – waarom en hoe

Waarom zijn smoothies gezond

Gezonde groene smoothie’s kunnen een maaltijd vervangen met alle voordelen van een goede maaltijd. Wel moet het passen in de door jezelf gekozen eetpatroon (dieet). Ik kan niet vaak genoeg zeggen, dat even deze dieet en als niet werkt, dan een andere, je lichaam sloopt en een lopende Michelin pop van je maakt.

Wij horen per dag twee stuk fruit en minimaal vijf ons groente te eten. Niet iedereen doet dit. Bij een gezonde levensstijl is het vanzelfsprekend, maar drukte en stress geven ons er soms te weinig tijd voor. Door rauwe groente en fruit in een blender te mixen lijkt het al gauw veel minder en veel aantrekkelijker om de juiste hoeveelheden te eten. Ook is het vaak zo lekker, dat je het erg graag drinkt.

Even als tussendoortje, s’avonds bij een leuke film of in de zomer als koelend drankje zijn smoothies erg geschikt en goed bereid caloriearm. In de winter verwarmen ze ons lichaam door de juiste bouwstenen. Smoothies drinken is gezellig, waardoor je relaxt en zodoende zal je minder alcoholische dranken willen nuttigen.

Hoe bereid je gezonde smoothies?

Wat zijn nu goede smooties en hoe bereid je ze? Dit is op zich eenvoudig, maar ook complex. Je kan van alles in de blender gooien , het opdrinken, maar je kan er ook maag en darm gassen van krijgen.  Het is beter om beproefde recepten te gebruiken zoals bij Gezonde_Groene_Smoothie_Recepten. Bij deze recepten ontvang je ook nog eens een work-out dvd, meer gezonde recepten en veel steun.

Het eenvoudige is, om gewoon groentes en fruit in de blender te mixen en op te drinken. De kunst van een goede smoothie is echter om van elke smoothie iets heerlijks te maken, waardoor je lichaam een boost krijgt en ervan te genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.