Gezonder junkfood

Ijsjes van smoothies

ijsje eten tijdens afvallenDe zomertijd laat niet meer lang op zich wachten. Eerst zou het voorjaar moeten komen, helaas was het een winter van niks, dus het blijft een verassing.

Maar welk jaargetijde ook ijsjes zijn jammie. Helaas is het wel zo, dat ijsjes uit de winkel vol zitten met onbekende stoffen en vooral veel suikers. NIET goed dus.

In het tijdperk van smoothies, heeft iedereen wel een blender in huis. Seizoen fruit en groente is goedkoop te verkrijgen en makkelijk te verwerken. Maak nu eens van een  smoothie een ijsje. Heerlijk verkoelend op warme dagen en lekker snakken op alle dagen. Je weet zelf precies wat er in zit, niks kunstmatigs en suiker naar jouw keuze ( denk ook aan suikervervangers, zoals honing, riet en zo), dus dat zit goed in je eet stijl. Geen ijs-bakjes? geen nood. Neem oude kleine yoghurt-bakjes, desnoods een stevig plastic zakje met iets van een plastic vork erin en je smult goedkoop en gezond.

Fruit met een gezonde suiker mengen met water, melk of yoghurt is altijd lekker. Het leukste is nog wel, dat als je spinazie of iets anders ertussen mengt, je enorm gezond bezig bent, zonder het te proeven.

Categorieën:Gezonder junkfood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.