Lichaamsbeweging

Hoe vaak en wanneer sporten

afvallen met surfenOf je nu twee keer per week gaat joggen of elke dag, of dat je elke dag 10 minuten fitnest of 1 keer per week een uur, maakt wel degelijk verschil. Je kan beter vaker korter, als minder vaak langer, trainen.

Zo dit klonk  nogal moeilijk. Sporten, fitnessen, joggen allemaal zijn ze een pot nat. Als je het tegen je wil doet is het waardeloos. Alleen als je hart en hersenen zeggen, dit is gaaf, kan niet wachten op de volgende keer zit je goed. Dan bedoel ik niet de eerste dagen, waar alles nog leuk is, maar levenslang.

Welke beweging/sport je ook kiest, je zal het ermee moeten doen. Uiteraard mag je wisselen, maar nooit stoppen. Hoelang en hoe vaak het beste is, is dus gewoon wat je hart je ingeeft. In begin doet iedereen fanatiek, maar de gouden midden regel is: doe waar je zin in hebt. Zorg wel voor regelmaat in je sporten, geef rust aan je lichaam en geniet en doe.

Categorieën:Lichaamsbeweging

Getagd als:,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.