Recepten Hoofdmaaltijd

Spaghetti met tonijn

Spaghetti met tonijn is een gerecht, welk snel en goedkoop bereid kan worden. Het is caloriearm omdat er niet echt een saus overheen komt. Vis geeft altijd de juiste vetten en olijfolie helpt om de stofwisseling te versnellen. Met een verse, frisse salade erbij is het een volwaardige maaltijd, die alles bevat wat nodig is voor een gezonde maaltijd en helpt bij het afvallen.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • Pak spaghetti (liefst volkoren)
  • 2 a 3 blikjes tonijn in olijfolie (belangrijk: olijfolie)
  • 1 verse bos peterselie
  • 3 uien
  • 1 halve kleine prei
  • peper na believen

Bereidingswijze:

Voorbereidingen: Snij de uien en de prei fijn. Hak de peterselie. Laat de tonijn uitlekken, vang de olie echter op. Maak de sladressing, snij de sla klein.

Kook de spaghetti volgens de beschrijving op de verpakking. Bak de uien en de prei lichtjes aan in een klein deel van het opgevangen tonijnvocht. Voeg daar de uitgelekte tonijn aan toe. eventueel peper toevoegen. Op kleinste pitje even alles verwarmen. Giet de spaghetti af en doe terug in de pan. Voeg het tonijnmengsel aan de spaghetti toe, zachtjes roeren tot alles goed verdeeld is. Voeg dan de fijngehakte peterselie toe zachtjes roeren en de pan uitzetten. Voeg de rest van het uitgelekte tonijnvocht toe naar believen om het eten smeuïger te maken.

Serveer er een verse frisse salade bij. Dressing gemaakt van olijfolie, citroen, zout en peper en eventueel verse groene kruiden naar smaak. Een beetje honing of zoet fruit voor wie de dressing iets zoeter wil, mag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.