Gezond eten

Afvallen met de juiste eetgewoontes

Wij kennen allemaal de regels van netjes eten. In een restaurant hoeven wij ons niet te schamen en als het een heel fancy restaurant is, kunnen wij van te voren even opzoeken welke vork bij welk gerecht hoort. De juiste eetgewoontes zijn echter iets anders. Die horen bij het thema gezond eten en makkelijk afvallen, niet bij sjeik eten.

  • Maak van elk eetmoment een genietmoment
  • Neem zoveel mogelijk de tijd voor elke maaltijd en tussendoortje
  • PC, mobieltje en televisie uit tijdens het eten
  • Dek de tafel, maak je boord mooi op
  • Zit rechtop, niet ingezakt en geen bord op schot
  • Niet lopend en rennend snel het eten naar binnen werken
  • Geen maaltijd overslaan, daar komen eetbuien van
  • Eet regelmatig in de juiste afstanden

Als je af wilt vallen, zul je toch moeten letten op wat je eet. Je let op vet, suiker, calorieën, eiwitten, kolenhydraten en zo voort. Dat ligt er maar aan welke eet-stijl je kiest als levens-stijl. Maar zodat het geen straf lijkt, omdat jij je iets ontzegt, moet het eten een mooi moment zijn. Een genietmoment. Dat doe je door er de tijd voor te nemen, de tafel en je boord mooi op te maken en elke afleiding weg te nemen.

Als je maaltijden overslaat, kom je in verleiding om snel iets in de snackbar te kopen of uit de snoepautomaat. Als je eenmaal gewent bent aan de door jou gekozen dieet , zal jij je door dit voedsel moe en vol voelen. Het ergste is, dat de niet passende ingrediënten ervoor zorgen dat je later op de dag een enorme zin in vreten krijgt. ‘Vreten’ klinkt wreed, maar benaderd je gevoel enorm.

Je moet ten alle tijden vermijden om gezond te eten als straf te zien. Ook gezond voedsel mag nooit snel, snel naar binnen gewerkt worden. Gezond eten geeft je een beloning. Je huid straalt, je haar glanst, je gewrichten bewegen soepeler, je hoofdpijnen verdwijnen en je mag gauw nieuwe kleding kopen.

Regelmatig eten geeft je lichaam de nodige rust. Je lichaam stelt zich op de eet-afstanden in en vraagt niet onnodig om meer. Ook stelt je geest zich op de mooie eetmomenten die jij creëert in en zal niet om troosteten vragen. Geef het wel even de tijd, tot je lichaam en geest gewent zijn. In begin zal je discipline moeten tonen, maar met de juiste eetgewoontes is dat gauw gebeurd.

Vergeet nooit, je dieet niet meer, je hebt nu een gezonde en bij jou passende levensstijl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.