Lichaamsbeweging

Makkelijk afvallen met beweging

bewegingskaart

Je lichaam laten afvallen kan uiteraard niet zonder te bewegen. Maar net als alles in dit makkelijk afvallen systeem, moet het een levensstijl worden. Blijvend en gezond afvallen kan NIET zonder een vast levenspatroon. Drie dagen extreem sporten helpt om even een paar kilo’s kwijt te raken, maar de verloren kilo’s zijn voornamelijk vocht. Je stofwisseling brand wel even op hoge toeren, maar zakt daarna gelijk in een slaapstand. De slaapstand houdt in dat er energie wordt opgeslagen, niet verbruikt. Gek genoeg tijdens het echte slapen verbruik je wel calorieën, daarover later.  Voor nu

Ben je hier op het juiste adres.

Een auto rijd een tijdje op de verkeerde brandstof alsof er niks aan de hand is, maar dan ontstaan er ineens mankementen aan de motor die je onverklaarbaar lijken. In het ergste geval ontstaat er zoveel schade dat de auto nooit meer goed zal functioneren.

Zo zit het ook met je lichaam. De verkeerde brandstof, het verkeerd gebruiken van de motor en het verkeerde verkeersgedrag brengt  je lichaam in nood. Nu hoeven wij het niet eens over afvallen te hebben, maar wel over het optimale functioneren van het lijf.

De juiste voeding, gecombineerd met de juiste beweging en de juiste mentale denkwijze zorgen ervoor dat je altijd jouw ideale figuur hebt. Maar opgedrongen eten, zoals bij veel diëten en overmatig lichaamsbeweging, die niet bij je levensstijl en eetpatroon past zorgen ervoor dat de motor vastloopt en jij de grip op je lichaam verliest.

Bewegen moet passend zijn bij je levensstijl, plezier zijn en nooit en plicht. De juiste beweging in je leven, maakt je lijf gelukkig en zorgt voor een levenslang plezier. Levenslang zal je dat ook moeten doen. Niet even een keer als je goed humeur hebt, maar echt voor altijd.

Zoek en vind iets wat bij je past. Zwemmen, wandelen, golfen, fitnessen, joggen, balsporten, tuinieren noem maar op. Het maakt niks uit welke sport of bewegingsstijl je kiest, als je het maar met regelmaat en de rest van je leven wilt doen. Met plezier makkelijk en blijvend afvallen dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.