Stofwisseling versnellen

Eettijden voor makkelijk afvallen

eettijden voor makkelijk afvallen

Om makkelijk af te vallen moet je dus regelmatig eten. Maar de ene persoon is de andere niet. De een werkt onregelmatig, een ander heeft een druk huishouden en weer een ander reist de wereld rond en zit met tijdverschillen.

Wat zijn dan goede eettijden voor het afvallen?

De basis is ontbijt – tussendoortje – lunch – tussendoortje – avondeten – snack.
Ontbijten als een koning, lunchen als een werknemer en avondeten als een bedelaar, zei mijn moeder altijd. Dat werkt niet echt zo. Veel hebben s’morgens veel haast, geen tijd voor de lunch en proppen zich na het avondeten vol.

Of je nu werkt op onregelmatige tijden of altijd maar druk bent, regelmatig eten op vaste tijdstippen is belangrijk. De eettijden zijn echter aan te passen aan je levenspatroon.

Voorbeeld:
7 uur ontbijt
10 uur tussendoortje
13 uur lunch
16 uur tussendoortje
19 uur avondeten
22 uur snack

De beste eettijden voor makkelijk afvallen beginnen bij je opstaan. Eerst ontbijten, dan pas douchen en zo, omdat je tijdens het douchen, je motor aanzet zonder brandstof, als je eerst doucht. Je stofwisseling is als je eerst doucht in de war, om dat je de waakvlam omhoog zet, terwijl het gas bijna op is.

Welke levensmiddelen geschikt zijn voor elke maaltijd en tussendoortjes, nemen wij later door. Nu gaat het om de eettijden. De tussendoortjes laat ik ook nog even buiten beschouwing.

De lunch is merendeels een vaste tijd, passend in je werkpatroon.  Ga naar het eten ervan een stukje wandelen. Het avondeten komt meestal  op het moment dat je vrij bent en er tijd voor hebt. Op zich is elke werkdag in uren in gedeeld, al maak je soms overuren. De eettijden over een dag verdeeld moeten regelmatig zijn, liefst na 8 uur slapen en ontbijten, ernaar om de 3 a 3 en een half uur.

De rekensom is makkelijk. 8 uur slapen, daarnaar blijven er 16 uur over. Het ontbijt hoort bij de 8 uur slapen. Tussendoortje na ontbijt, lunch, tussendoortje na de lunch, avondeten en snack zijn 5 eetmomenten. 16 gedeeld door 5 is 3.2. Dus op zich, als je echt pietluttig met de regelmaat wilt gaan moet je elk 3 uur en 20 minuten iets eten.

Dat is echter niet nodig mits je de afstanden wel een beetje gelijk houd. Elke 3 uur tot 3 en half uur iets eten klinkt niet als hongeren toch. Makkelijk afvallen met vaste eettijden is dus een goede basis. En met deze berekening, kan iedereen wel aan de slag. Je stofwisseling is dan erg blij. Bekijk ook de gratis smoothies.

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.