Stofwisseling versnellen

Afvallen door te eten

afvallen

Met je zelf uit te hongeren kan je bereiken, dat je in korte tijd heel veel gewicht kwijt bent. Wat je echter voornamelijk bereikt is dat je stofwisseling omlaag gaat. Hoe lager je stofwisseling is, om zo minder dat je kan eten zonder aan te komen. Hoe minder je eet, hoe minder energie je lichaam verbruikt. Afvallen kan je alleen maar door te eten. Dit zal ik even uitgebreid toelichten.

Dat komt voornamelijk uit een natuurlijk oerinstinct. Er waren altijd veel tijden, waar voedsel schaars was. Bij holbewoners, als ze niet sterk of slim genoeg waren om te jagen en in oorlogstijden werden meer wapens gebouwd als voedsel gefabriceerd. Ook het klimaat speelt in veel landen een rol. In sommige tijden waren en in sommige gebieden zijn er nog steeds levensmiddelen die niet te verkrijgen zijn. Het lichaam past zich altijd aan. Of er nu weinig voedsel is of een of ander ingrediënt niet te verkrijgen is. 

De basis princiepen van veel diëten

Veel diëten baseren zich op het principe, dat je iets in je voeding weg moet laten. Ook zijn er diëten waar je van iets buitengewoon veel van moet gebruiken. In het eerste geval worden vaak kolenhydraten , eiwitten en vetten en suikers uit het menu verwijderd. Bij de tweede soort, moet je per voorbeeld enorm veel citroenen, algen of eiwitten eten. Citroendieet, komkommerdieet en noem maar op, ze geven allemaal goede redenen waarom juist het éne ingrediënt zo belangrijk is om te nuttigen of weg te laten. Ook hierbij geld het principe, dat je moet eten om af te vallen.

Deze diëten kunnen voor je werken. Er is echter een probleem. Je zult altijd zo moeten leven. Ook je omgeving zou zo moeten leven, wil je geen verleidingen tegenkomen. Zodra je weer ‘normaal’ begint te eten, met deze diëten stopt, begint je lichaam te denken, dat er een hongersnood is en houdt meer vet vast als ooit van te voren. Ook verlaagd die het energieverbruik, zodat zoveel mogelijk reservevoedsel opgeslagen kan worden. Ook met extreem sporten kan je dit niet oplossen. Regelmaat is hierop de antwoord. Je lichaam herprogrammeren.

Blijvend en gezond slank worden door te eten

Om je lichaam even weer in een normale staat te krijgen, moet je stoppen met diëten en extreem sporten. Afvallen bereik je alleen door te eten. Vooral door altijd te blijven eten op het zelfde niveau en de bijpassende lichaamsbeweging. Je moet je lichaam de broodnodige rust geven, zodat  de stofwisseling weer normaal en optimaal kan werken. Daarna wen jij je een gezonde levensstijl aan, waar je goed en lekker eet en ook af en toe een patatje mag.

gezond slank plan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.