Mentaal afvallen

Eerste stap – Stop met diëten

Wat ik met de eerdere 2 berichten probeerde duidelijk te maken, is dat je ideale figuur niet afhangt van de mening van anderen en dat het onverstandig is om zomaar wat te slikken omdat het zo mooi lijkt en anderen het ook doen.

Wat is je ideale figuur nu? Je lengte min honderd en daar nog eens 10% vanaf. Dat is wetenschappelijk vastgelegd,  helaas gaat de wetenschap telkens vooruit en nu mag je ook nog op je vetpercentage letten en zijn er heel wat berekeningen te vinden die jou het idee geven dat je te dik bent. Stop daarmee, stop met diëten en stop met rekenen.

De ideale figuur van jou is die waar jij je lekker bij voelt en je gezond bent en blijft. Je huisarts weet beter wat goed voor je is als de reclamemakers die inspelen op het gemoed van mensen. De magere modellen die wij vaak nastreven, zijn  nog gezond en zeker niet gelukkig.

Ik vraag je dus nu om te stoppen met diëten, begin opnieuw, maar deze keer goed. Natuurlijk moet je iets doen voor een mooi en gezond uiterlijk, maar dat bereik je nooit door je lichaam en hart geweld aan te doen met eindeloze diëten. Je leeft nu en wilt nu gelukkig zijn en niet jezelf straffen.

Categorieën:Mentaal afvallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.