Mentaal afvallen

Wel helaas echt gebeurd

Een aantal jaren terug, op de camping waar mijn moeder graag verblijft, kwam een man, netjes in pak langs alle woonwagens. Om het scherpe ervan af te nemen, mijn moeder was gelukkig op dit moment niet op de camping. De man had een revolutionaire oplossing voor overgewicht.

Nu was  het zomer en veel vrouwen wilden graag in bikini gaan zwemen en het liefst van veel ogen die hun achter naar keken genieten. De realiteit was echter anders. Sommige hadden gewoon wat winterspek opgebouwd, sommige waren echt tonnetje rond. Ik bedoel dit niet degenererend, ik wil gewoon even het verhaal duidelijk maken.

De man verkocht zijn pillen goed, iedereen wilde ze wel proberen, vooral omdat de buurvrouw ze ook had gekocht (slim ingezet  door de man). Iedereen die deze pillen innam werd dun, echt iedereen. Ze voelden zich dan wel niet echt lekker, maar goed elke dieet heeft zo zijn nadelen toch.

Op een gegeven moment werden veel echt heel erg ziek, belanden in het ziekenhuis en de doctoren stonden eerst voor een raadsel. Wat bleek tot eindelijk, in de pillen zat het ei van een lintworm. Daarmee val je uiteraard erg af. Helaas tast die ook je longen, lever en andere belangrijke organen aan. Medicatie was in de meeste gevallen mogelijk.

Het ergste was, nu ze het ineens wisten, waren ze niet eens boos, ze hadden immers hun doel bereikt: een mooi dun lichaampje. Dat het hun gezondheid geweld aandeed vonden ze niet echt erg, nadat ze genezen waren. Uiteraard kwamen de ponden harder terug als verwacht. In de ogen van een aantal ervan baalden ze, dat de man nooit meer werd gezien. Niet om hem aan te klagen, maar om weer slank te worden.

Waarom vertel ik het verhaal? Ten eerste omdat het echt gebeurd is, ten tweede om duidelijk te maken welke kromme wegen mensen soms willen nemen omdat ze per se slank moeten zijn.

Categorieën:Mentaal afvallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.