Gezonder junkfood

Hamburgers

gezonde hanburgerHamburgers zijn een en al calorieën. Ze zijn wel enorm lekker. Even naar Mc Donalds of de Burger King is voor diegene die wil afvallen als de appel die Eva met Adam heeft gedeeld. Fout dus. Maar een hamburger thuis bereid kan niet alleen veel lekkerder zijn, maar is ook nog eens gezond en past in het makkelijk afvallen patroon.

Het blijft merendeels niet bij een hamburger, de gemiddelde hamburger-fan koopt er ook nog eens frieten, saus en een milkshake bij. Meestal is het complete menu ook veel goedkoper en wij Nederlanders zijn nu eens zuinige mensen. Het eten moet ook nog eens op, wij Nederlanders verspillen geen eten.

Maak zelf een hamburger door het vleesgedeelte van mager rundergehakt met uien en prei en paprika te maken. Gril het vlees, bak het niet in vet. Het beste zou zijn als je een volkoren broodje erbij zou nemen, maar een bruin bolletje is ook al  goed.   Beleg ruim met verse sla, tomaten en komkommer, augurk of wat je maar lekker vind en voor de saus gebruik je het beste een magere yoghurt dressing met verse groene kruiden, zout en peper erin, zelfgemaakt uiteraard. Ook is het mogelijk om een overheerlijke tomatensaus te maken zonder vet en suikers om de hamburger nog meer smaak te geven.

Oké je eet nog steeds meer calorieën als je wilde, maar wel veel minder als dat je bij een drive-in dit voor je lunch had gekocht. Zelfgemaakte frieten erbij uit door jezelf voorgekookte aardappelen en een glas water met een vleugje citroen en een muntblaadje erbij maken het zelfs geschikt voor het avondeten.

Junkfood is dus geen probleem in mijn makkelijk afvallen systeem. Het recept van de lekkere en gezonde tomatensaus plaats ik zo snel mogelijk. Weet wel alvast dat mayo en ketchup samen de stofwisseling tegenwerken, omdat het vet en de suikers samen een soort tijdbom vormen. Dit vooral in extreme gevallen zoals sausen, koekjes, cake en taart.

Leadpage1i

Categorieën:Gezonder junkfood

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.