Stofwisseling versnellen

De versnelde stofwisseling deel 1

Ik vergelijk de spijsvertering altijd graag met een oude geiser die een waakvlam heeft. Een keer aangezet geeft die vlam alles wat die kan. Een tijdje niet gebruikt, moet je toch eerst even de gasleidingen van opstoppingen ontdoen en de waakvlam weer nieuw leven geven. In de tijd dat de waakvlam het niet goed of het geheel niet doet loop je gevaar. Een gasexplosie is niet uitgesloten en het vernietigen van je hele huis al helemaal niet.

In de ochtend niet ontbijten, met welk smoesje ook, zorgt ervoor dat je waakvlam dooft. Met waakvlam bedoel ik nu je stofwisseling, de waakvlam is een metafoor. Niet ontbijten houdt in dat je stofwisseling trager gaat. je lichaam past zich daaraan aan en je voedsel, de rest van de dag wordt minder snel verbrand.

 Omdat je lichaam in begin van de dag niet de nodige energie ontvangt breek je spieren af en geen vet, je lichaam komt voedingsstoffen te kort, je bent ongeconcentreerd en gauw geïrriteerd . Hoofdpijn is vaak het eerste teken ervan. Meestal merk je het niet op, zoals bijna niemand opvalt dat de waakvlam van de oude geiser uit is. In de loop van de dag merk je dat je minder energie en lichamelijke klachten hebt. De geiser levert geen warm water meer.

Makkelijk afvallen begint met een goed werkende geiser, lichaam. Je stofwisseling moet sneller werken, niet trager. Een keer het ontbijt overslaan word gauw een gewoonte. Niet doen, afvallen kan je alleen door je stofwisseling hoog te houden door te eten.

Ik wil dunner worden en nu moet ik ineens eten?
Ja, echt wel, makkelijk afvallen kan alleen door GOED en verantwoord te eten. Alleen als jij je stofwisseling versnelt kan je  lekker eten en toch je ideale figuur krijgen. Denk aan de oude geiser, die ook niet functioneert zonder toevoer en zelfs levensgevaarlijk kan worden bij gebrek aan verzorging ervan.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.