Mentaal afvallen

Niet de massa bepaald, jij bent baas over jezelf

Ik ben zelf oud genoeg om de serie Twilight zone nog te kennen.  In een van de afleveringen was een jonge vrouw veel te dik, omdat zij een zwaar verleden had en niet in staat was om een sociaal leven op te bouwen.

Om te beginnen is het als je makkelijk wilt afvallen belangrijk, dat jij je verleden achterlaat en zelfvertrouwen opbouwt, maar daar kom ik later nog bij terug. Nu gaat het om deze aflevering. In deze aflevering ontvangt zij een middel om nooit meer te veel te eten. Wist zij veel, dat een keer dit hulpmiddel gebruiken haar verdoemde tot levenslang. (lijkt een beetje op pillen)

Met dit hulpmiddel leken alle levensmiddelleen ook de niet dierlijke producten tot leven te komen. de appels en tomaten riepen vol overtuiging, dat ze niet dood wilden. Zelfs de kruiden praten met haar over wat ze niet wilden. Namelijk afgesneden en gebruikt worden in een maaltijd. Zo is het natuurlijk niet, ga nu als je blieft geen nachtmerries krijgen. Is gewoon even een extreem voorbeeld nooit echt gebeurd.

Om een lang verhaal kort te maken, die jonge vrouw was erg lief en kon het niet meer over haar hart verkrijgen om de pratende en smekende levensmiddelen te eten. Ze naaide haar mond dicht om de verleiding te kunnen weerstaan en overleed tot eindelijk aan een hongerdood. Al de groentes waren uiteraard onderhand ook verwelkt en vergaan.

Hier zit dus een echt psychologisch probleem, je zelf opofferen omdat je niemand, zelf een groente niet wilt kwetsen, maar ook om dat anderen met hun mening belangrijker zijn als je zelf. Tot eindelijk bepaal jij zelf, wat je weegt en hoe je eruit ziet, niet de massa, zolang je maar gezond en vrolijk in het leven staat.

Categorieën:Mentaal afvallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.