Ingrediënten

Noten

gezonde notenIk begin met noten omdat die gezond, veelzijdig en lekker zijn. Ze zijn namelijk ook makkelijk in gerechten te verwerken. Ook voor vegetarische gerechten zijn ze een belangrijk ingrediënt. Er is echter wel een uitzondering, die wel erg lekker en ook gezond is, maar zoveel mogelijk vermeden moet worden bij mijn makkelijk afvallen systeem. Dat is de pinda. De pinda heeft het verkeerde eiwit en vet en is op veel feesten te vinden met veel zout erop. Zout hebben wij ook nodig, maar wel in beperkte mate.

Alle noten bestaan voor een groot deel uit vet. Vet eten willen wij eigenlijk niet, maar ook vet is nodig om het lichaam gezond en fit te houden. Hier zal ik in een ander artikel verder over door gaan. Het vet van de noten echter heeft meerwaarde voor ons lichaam en is dus aan te bevelen.

Noten geven bijt aan een salade of elk ander gerecht. Ze bevatten ook erg veel vitamines en mineralen. Ik zal er nog even over nadenken of ik ergens een pagina invoeg met waardes, tot die tijd zullen jullie mij moeten geloven of googelen. Noten heb je in veel verschillende smaken en ze vullen gauw en langdurig. Zodoende zijn ze ook erg geschikt als tussendoortje.

Noten zijn dus een passend ingrediënt in het makkelijk afvallen systeem, welk ik je wil leren. Ze horen bij de voedingsmiddelen die mee helpen om de spijsvertering op hoge vlam te laten branden.

Een interessant bericht welk ik op NU.nl tegenkwam
Noten-eten-verlaagt-sterfterisico

En voor wie alvast diepere informatie over noten zoekt kan hier op voedingscentrum en hier op plazilla even kijken, dat bespaart alvast zoektijd.

Categorieën:Ingrediënten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.